Spel spelar roll! Infomöte om om datorspel; 7 feb. kl. 14-17

 

Spel spelar roll!

Tisdagen den 7 februari kl. 14 bjuder Statens medieråd in till en spännande eftermiddag om datorspel. Datorspel är en av de mest populära medieformer bland barn och unga men inte lika vanligt bland föräldrar och andra vuxna. 92 % av alla 5–9-åringar och 67 % av alla 12–16-åringar spelar dator- eller tv-spel, medan 74 % av alla mammor och 52 % av alla pappor aldrig spelar vare sig dator- eller tv-spel. På seminariet den 7 februari kan en intresserad allmänhet uppdatera sina kunskaper och diskutera med experter!

Statens medieråd med den EU-stödda kampanjen Det unga internet uppmärksammar datorspel i samband med Safer Internet Day 2012 (SID). Temat för SID i år är ”Connecting Generations” vilket tolkas i över 30 länder i hela Europa samt fler länder runt om i världen.

När och var: Dag: tisdag 7 februari 2012 Tid: kl 14–17 Plats: Filmhusets foaje och Bio Victor Adress: Borgvägen 1, Stockholm, T-bana Karlaplan Anmälan: görs till Aki Nyman (aki.nyman@statensmedierad.se) senast 2 februari (deltagande är kostnadsfritt och alla intresserade är välkomna).

Spel spelar roll! _Statens_medierad