Protokoll från senaste mötet

En ny förskolepaveljong kan komma att placeras på skolans stora parkeringsplats nedanför Grodan och Torpet. Om Stadsdelsnämnden beslutar att genomföra sin idé är det beräknat för 2 nya avdelningar, med inskolning redan v 45, dvs direkt efter höstlovet. Förutom att halva parkeringen försvinner till paviljongen kommer det troligtvis att leda till ytterligare trafikering på de smala gatorna i området.

Söndagen den 8 maj arrangeras årets cykeldag. Där kan du sälja din cykel, få den gamla fixad inför cykelsäsongen, testa dina kunskaper i cykelvett och balans eller annat skoj på tema cykel. Cykeldagen inviger en gemensam satsning  (skolan, f-forum, trafikkontoret) om tre bilfria veckor i maj. Vi utmanar Enskedefältets skola om vilken skola som lyckas få flest föräldrar att delta i utmaningen.

Sturebyskolan är den tredje poppuläraste skolan i länet när det gäller antal sökande elever. Bara Enskedeskolan och Solhemskolan i Spånga har fler sökande. Men antalet platser är begränsade. Skolan bereder plats för ca 80 barn, fördelat på 3 klasser. Det finns över 300 sökande.

Mer info om förtursordning, cykeldag och annat som kom upp under mötet hittar du i protokollet här.

1 svar på ”Protokoll från senaste mötet

  1. Jonas Sköldberg

    Om det nu är sådan brist på platser på sturebyskolan, varför i hela fridens namn bygger man då en förskolepaviljong på området och inte en ”skolpaviljong” istället?

Kommentarer är stängda.