Hantverk och delikatesser 2017

På hantverks- och godisbordet finns julpynt, hemlagade kakor, julgodis och andra smarriga delikatesser. Under senare år har det också smugit sig in en och annan dörrkrans och blomstergrupp. Vi har märkt en strykande åtgång på det hemlagade och utökar därför stationen i år. Vi tror att fler vill ta chansen och bidra med egentillverkade saker.

Den här stationen utmanar dig som gillar att baka, sticka, snickra, virka, slöjda, gjuta, måla, dreja, sy ja allt som du kan göra själv. Vi hoppas att besökarna ska få ett stort utbud att härliga pinaler att välja bland.

Exempel på delikatesser kan vara torkade kryddor, svamp, saft, sylt, marmelad, senap, bröd, mjuka kakor, pepparkaksdeg, the-blandningar, gelé m.m. Exempel på hantverk kan vara dörrkransar, blomstergrupper, glöggpåsar, tavlor, fågelholkar, julkärvar, grytlappar, halsdukar, sockor, vantar, smycken, tvålar, ljusstakar, stearinljus, julbockar, halmarbeten, näverslöjd, luffarslöjd, eneslöjd och tomtar i alla former…

Överraska oss!! Låt det bli ett spännande bord med många olika inriktningar och många fina julklappar att välja på. För delikatesserna får ni gärna paketera varan i en säljande förpackning. Om möjligt, notera förslag på pris på baksida/botten av förpackning. Om inte din gåva blir såld eller hämtas tillbaka lämnas de vidare till annan välgörenhetsorganisation.

  • Inlämning av hantverk, godis och andra delikatesser sker lördag den 2 december klockan 11.00-13.00
  • Inlämning av bakverk kan både ske på lördagen eller under söndagsmorgon den 3/12 klockan 9.00-10.00
  • Observera att Sturebyskolan är en nötfri skola!

Här kan du se vad som behövs och fylla i ditt bidrag – Tack för hjälpen