Utskick till alla vårdnadshavare från Martin Widholm

sturebyskolanRektorn har ordet. Till dig som är förälder eller vårdnadhavare på Sturebyskolan. Jag heter Martin Widholm och är Sturebyskolans nya rektor.

Till samtliga vårdnadshavare på Sturebyskolan 2016-02-08

Taggar: ,
5 comments on “Utskick till alla vårdnadshavare från Martin Widholm
  1. någon som vet varför skolan plötsligt blir 5-parallellig på högstadiet?

• Jag gissar att det är för att man tidigare varit 3-parallellig F-6 och 4-parallellig på högstadiet. Man har då tagit emot elever från de skolor som inte har eget högstadium (Östberga Enskede fältet t ex ). Nu när sturebyskolan är 4-parallellig hela vägen så måste man ju utöka till 5-parallelligt 7-9 för att bereda plats för barnen från andra skolor.

• Ja, det kan jag förstå, men varför redan i höst när det redan är trångt på skolan och inga nya lokaler klara redan till hösten gissar jag? Det är bara 3 st 6:or som går upp i höst, alltså kan man ta emot nya elever och ändå fortsätta vara 4-parallellig ett år till. Såklart handlar det om allmän brist på grundskoleplatser i området, men det måste ju till en utbyggnad.

• Ja, håller med. Vi har ju försökt säga det till utbildningsförvaltningen i flera år nu.

• Man har nu beslutat att inte genomföra 5-parallelligt till HT16.